Rosti van quinoa
Ingrediënten voor personen
- 125g Belgische quinoa
- 500 g bouillon
- 2 eieren
- 3 eetlepels geraspte kaas (parmezaan, mimolette, emmentaler, comté,...)
- 30 g paneermeel
- 1 teentje gesnipperde look
- 1 gesnipperde sjalot
- gehakte groene kruiden
- peper, zout, Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
- De quinoa koken in bouillon
- De gekookte quinoa in een mengkom doen
- Alle overige ingrediënten toevoegen en goed mengen
- Je handen in wat bloem doen en afkloppen
- Kleine hamburgertjes vormen en dit op een folie op bord plaatsen
- Laten opstijven in de frigo
- Dit bakken in goeie laag vetstof of op een ovenplaat met boterpapier en wat olie in een voorverwarmde oven
- Je kan ze ook invriezen in de diepvrie indien je er teveel gemaakt hebt en dan uithalen wanneer nodig.
- Wees gerust creatief met de kuiden. Je kan dit ook perfect gebruiken als een basis voor een hapje.