Logo-Belgische quinoa

Rosti van quinoa


18cece07-e850-4c9b-9a69-b79947d446bc.JPG

Ingrediënten voor personen

  • 125g Belgische quinoa
  • 500 g bouillon
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels geraspte kaas (parmezaan, mimolette, emmentaler, comté,...)
  • 30 g paneermeel
  • 1 teentje gesnipperde look
  • 1 gesnipperde sjalot
  • gehakte groene kruiden
  • peper, zout, Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. De quinoa koken in bouillon
  2. De gekookte quinoa in een mengkom doen
  3. Alle overige ingrediënten toevoegen en goed mengen
  4. Je handen in wat bloem doen en afkloppen
  5. Kleine hamburgertjes vormen en dit op een folie op bord plaatsen
  6. Laten opstijven in de frigo
  7. Dit bakken in goeie laag vetstof of op een ovenplaat met boterpapier en wat olie in een voorverwarmde oven
  8. Je kan ze ook invriezen in de diepvrie indien je er teveel gemaakt hebt en dan uithalen wanneer nodig.
  9. Wees gerust creatief met de kuiden. Je kan dit ook perfect gebruiken als een basis voor een hapje.