Ingrediƫnten voor personen
- zeebaars (30 g per persoon als voorgerecht)
- 1 kg grof zout
- 300g suiker
- 2 zeste citroen
- 50 gram peterselie
- 30 gram spinazie
- 250 gram druivenpitolie
- 1 sjalot
- 25 gram quinoa per persoon
- Bouillon
- komkommer, appel of Chardonnay azijn, goeie olijfolie en groen van jonge ui
Bereidingswijze
Zeebaard(3O gram per persoon als voorgerecht)
- De filets ontschubben en ontdoen van de graten en vel, laat dit doen door de visboer
- Zouten (basis recept 1 kg grof zout- 300g suiker- 2 zeste citroen-
- Ongeveer 15 minuten en dan afspoelen. Je bekomt een soort van 'droogvis'. Je kan dit ook perfect met vb vlaswijting,rode poon,...
Peterselie-olie
- 50 gram peterselie-30 gram spinazie-250 gram druivenpitolie
- 7 minuten- stand 7- 70 graden thermomix
Belgische Quinoa
- 1 sjalot fijn snipperen en aanstoven in wat olijfolie
- 25 gram quinoa per persoon toevoegen en even laten meestoven
- Bouillon toevoegen en garen
- Afkoelen
- Opwerken met komkommer, appel of Chardonnay azijn, goeie olijfolie en groen van jonge ui en kruiding
Mayonaise van walnoot
- 3 eieren- 2 dooiers- 30 gram mosterd- 5 gram azijn
- 35 gram citroensap- peper en zout
- 400 gram druivenpitolie- 300 gram walnootolie
- Je kan dit ook vervangen door zure room dat je opwerkt met wat peper en zout en zeste van citroen
Saus
- 1 dl yoghurt en 1/dl karnemelk vermengen en vlak voor doorgeven olie van prei er in en afkruiden. Visueel een prachtig zicht
Afwerken met groenen blaadjes uit de kruidentuin en wat zeste van limoen en serveren met een krokant broodje