Logo-Belgische quinoa

Soezen met gebakken peer en ‘Quinoa-pudding' + Kroketje van Quinoa-pudding


46929137-839b-4278-b695-639c61d97a77.JPG

Ingrediënten voor personen

  • 250 gram boter
  • 1/2 liter water
  • 6 gram zout
  • 50 gram suiker
  • 8 eieren

 

  • 1 liter volle melk
  • 150 gram Belgische quinoa
  • 60 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine (weken in koud water)
  • bloem
  • eiwit
  • panko (Japans broodkruim/paneermeel)

Bereidingswijze

Soezen met gebakken peer en ‘Quinoa-pudding’ 

  • 250 gram boter
  • 1/2 liter water
  • 6 gram zout
  • 50 gram suiker
  • 8 eieren

 

  1. De boter samen met de suiker, water en het zout opkoken.
  2. Bloem toevoegen en drogen op het vuur (biscuit ruiken)
  3. Pot van het vuur nemen
  4. Spatel 1 voor 1 de eieren in de massa.
  5. Spuit op de bakplaat bedekt boterpapier
  6. Knip de top van de spuitzak, plaats een breed rond spuitmondje en schep het beslag in de zak. Spuit identieke toefjes soezenbeslag op het papier. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Kies voor toefjes met een diameter en hoogte van zo'n 2 cm.
  7. Bak ongeveer 12 minuten op 162 graden. (Afhankelijk van vorm en grootte)
  • Peer in fijn blokjes snijden en bakken in wat boter en karamelliseren met wat suiker, honing..
  • Soezen opensnijden of opening onderaan en vullen met de quinoa- pap (zie recept op site) en de peer
  • Doppen in chocolade
  • Voor de crunch wat gepofte quinoa bovenaan

 

 Kroketje van Quinoa-pudding 

  1 liter volle melk- 150 gram Belgische quinoa- 60 gram suiker- 4 blaadjes gelatine (weken in koud water) - bloem- eiwit en panko (Japans broodkruim/paneermeel) 

  

  1. Laat de Quinoa ongeveer 25 min zacht koken tot alle melk is opgenomen. Voeg daarna de suiker toe en roer goed door. Voeg als laatste de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Stort de rijstpap uit en laat de massa opstijven in de koelkast.
  2. Laat de massa opstijven in de koelkast.
  3. Als de rijstpap is afgekoeld kan je er mooie rondjes uitsteken of vormen.
  4. Paneer de kroketjes door ze eerst in de bloem te wentelen, daarna even door het eiwit te halen om af te werken in de panko. Haal de gepaneerde kroket nog eens door het eiwit en het paneermeel. Door dubbel te paneren krijgen we een extra knapperige korst rond onze kroket.

Maak ondertussen de Karamelsaus. 

  • 250 gr suiker – 200 ml water (lauw) – 100 ml room (kamertemperatuur) – 50 gr boter
  • Laat de suiker met een paar eetlepels suiker zachtjes karamelliseren. Neem een voldoende hoge pot Als de suiker goed bruin wordt mag je het water en de room toevoegen. Laat de saus even goed doorkoken tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg roer de boter door de saus voor een extra rijke saus. Opletten bij deze bereiding!!
  • Frituur de kroketjes op 180°C. Haal ze uit het zingende vet zodra ze goudbruin zijn. Serveer ze met de karamelsaus.