Logo-Belgische quinoa

Scones van quinoa


875c0468-6acc-41d7-a981-f7946f902a74.JPG

Beschrijving

Over de hele wereld is dit klein zoet broodje de scone wel bekend. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland steken er door de Afternoon Tea misschien wel met kop en schouders boven uit.  Een scone wordt traditioneel met clotted cream (= een hele dikke room) en jam gegeten. 

Ingrediƫnten voor personen

  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 3 eetlepels honing
  • 2 tassen gekookte Belgische quinoa
  • 1 tas melk
  • 2 eetlepels framboos
  • 2 tassen zelfrijzende bloem

Bereidingswijze

  1. Boter met de honing en de quinoa mengen
  2. Melk toevoegen
  3. Rode vruchten ondermengen
  4. Bloem onderspatelen, eventueel klein beetje extra bloem toevoegen indien het deeg te vochtig  blijkt
  5. In bakplaat met boterpapier uitstrijken op ongeveer 1 cm
  6. Bakken op 175 graden in een voorverwarmde oven voor ongeveer 14 minuten