Logo-Belgische quinoa

Roze pompelmoes gevuld met Belgische Quinoa


b2adf89a-1f27-4d5a-bc0c-471bda90bbd2.JPG

Ingrediƫnten voor personen

  • 3 st roze pompelmoes
  • 100 gram Quinoa
  • 1/2 sjalot fijn gesnipperd
  • groene kruiden
  • 1  dikke snede gekookte boerenham
  • 50 gram bimi of broccoli kort gekookt
  • 6 stuks framboos indien in seizoen en liefst nog lokaal of uit de tuin
  • Je kan ook kiezen voor gerookte zalm, paling, krab,
     


 

Bereidingswijze

  1. De Belgische quinoa klassiek gaar koken en nadien koel zetten
  2. Snij 1 pompelmoes Ć  vif (schil verwijderen en dan de partjes mooi losmaken)
  3. 2 overige 2 pompelmoezen halveren en persen. Let wel we willen de pel houden om dan in te dresseren
  4. Verwijder de witte vliesjes en maak de binnenkant van de schil proper.
  5. Maak een klassieke vinaigrette van olie, azijn en mosterd en voeg ook een deel van het sap van de pompelmoezen toe. De rest van de sap is een lekkere dorstlesser en vol vitamine
  6. Snij kleine blokjes van de ham. Je kan ook kiezen voor volledig veggie en meer seizoensgroenten
  7. Werk de quinoa op met de sjalot, kruiding en wat van de vinaigrette, afkruiden
  8. Voeg de ham toe
  9. Vul de pompelmoes
  10. Werk af met de bimi, framboos en wat groene kruiden
  11. Serveer de overige vinaigrette apart