Logo-Belgische quinoa

Quinoa frutti di mare


le creuset 52.jpg

Beschrijving

voorgerecht TO Share

Kijk gerust wat er in voorraad is van schelpdieren.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 200  gram Quinoa 
  • 4 dl groentenbouillon
  • olijfolie
  • 5 takjes platte peterselie 
  • basilicum
  • 1 citroen
  • 2 tomaten 
  • 1 rode paprika geschild
  • 1 dl pesto van groene kruiden
  •  1kg mosselen-500gram kokkels
  • 500 gram venusschelpen
  • 2 teentjes look
  •  2 uien
  •  2 takjes tijm
  • 25 gram boter.

Bereidingswijze

  • Kook de Quinoa gaar (ongeveer een 15 tal minuten).
  • Voeg een goeie scheut olijfolie toe en laat afkoelen.
  • Wanneer afgekoeld, kruid met gemalen peper, zout, zeste van citroen, fijngesneden munt, blokjes gepelde tomaat en paprika, goeie olijfolie en gehakte platte peterselie
  • Dressser in een schaal.
  • Spoel de schelpen in goed diep koud water.
  • Gaar de schelpen met wat gesnipperde ui takje tijm, look , selderijzout en blus met witte wijn of een blond lokaal biertje
  • Laat kort garen onder deksel en haal ze uit de pan.
  • Dresseer de schelpen op de opgewerkte quinoa en lepel de pesto door het geheel