Home
Alles over quinoa
Telen van Quinoa
Agro-ecologische aanpak
Recepten
Waar te koop?
Contact
nl
fr
nl
fr
Quinoa frutti di mare
Beschrijving
voorgerecht TO Share
Kijk gerust wat er in voorraad is van schelpdieren.
Ingrediƫnten
voor 4 personen
200 gram Quinoa
4 dl groentenbouillon
olijfolie
5 takjes platte peterselie
basilicum
1 citroen
2 tomaten
1 rode paprika geschild
1 dl pesto van groene kruiden
1kg mosselen-500gram kokkels
500 gram venusschelpen
2 teentjes look
2 uien
2 takjes tijm
25 gram boter.
Bereidingswijze
Kook de Quinoa gaar (ongeveer een 15 tal minuten).
Voeg een goeie scheut olijfolie toe en laat afkoelen.
Wanneer afgekoeld, kruid met gemalen peper, zout, zeste van citroen, fijngesneden munt, blokjes gepelde tomaat en paprika, goeie olijfolie en gehakte platte peterselie
Dressser in een schaal.
Spoel de schelpen in goed diep koud water.
Gaar de schelpen met wat gesnipperde ui takje tijm, look , selderijzout en blus met witte wijn of een blond lokaal biertje
Laat kort garen onder deksel en haal ze uit de pan.
Dresseer de schelpen op de opgewerkte quinoa en lepel de pesto door het geheel