Logo-Belgische quinoa

Cheesecake van Geitenkaas- Belgische Quinao- groene kruiden


geitenkaas quinoa 3.jpg

Bereidingswijze

Parmezaan biscuit 

  • 300 gram Parmezaan- 380 gram bloem-12 gram zout- 20 gram amandelpoeder en 320 gram ongezouten boter mengen in kenwood.
  • Tussen 2 boterpapieren uitrollen
  • In oven zonder bovenste boterpapier 150 graden- 35 minuten
  • Op 25 minuten alles in grote stukken breken en verder laten bakken
  • Direct in frigo

Biscuit 

  • 275 gram parmezaan biscuit pletten met de hand
  • 2O gram geklaarde boter toevoegen en nog meer kneden
  • In plaat met plastiekfolie doen, beginnen me de hoeken en overal even veel, mooi egaal
  • Bestrijken met beurre clarifé (mooi laten blinken)
  • 5 minuten in de frigo leggen
  • Uithalen en leggen op boterpapier, terug voor 1H in de koelkast

Geitenkaas 

  • 2,5 blaadjes gelatine laten weken
  • 250 gram geitenkaas in thermomix doen en lichtjes laten draaien
  • 160 gram bouillon opwarmen, de geweekte gelatine er in oplossen
  • Toevoegen aan geitenkaas en laten draaien op stand 3
  • 180 gram room opkloppen tot ¾
  • Heel voorzichtig onder de kaasmengeling onderspatelen
  • Afkruiden met pe zo (niet te veel roeren)-op de biscuit gieten


 

Belgische Quinoa

  • 1 sjalot fijn snipperen en aanstoven in olijfolie
  • Quinoa kort aanstoven en bevochtigen met dubbele hoeveelheid groentenbouillon of water met bouillonblokje
  • Afkruiden, blokjes koolrabi en eventueel brunoise appel en wat geplette noten.

 

Brunoise snijden: betekent iets in kleine 2-3mm blokjes snijden maar fijner of grover kan ook. Men spreekt dan van een fijne of een grove brunoise. 

prei olie:  snij het groen van de prei en draai 10 minuten in de thermomix met neutrale olie op 70 graden voor 7 minuten. Passeren door fijnen zeef of koffiefilter

 

Recept: 7 gastronomie Hotelschool Kokijde

Foto's: Zohra Denys