Belgische Quinoa met zuiderse sardines
Ingrediƫnten voor personen
- 60 gram Belgische Quinoa
- 2 stuks tomaat (neem een smaakvolle en rijpe soort)
- 8 verse sardienen
- 1/6 komkommer
- goeie olijfolie
- 1/2 sjalot
- 1 citroen
- 1 koffielepel geroosterde noten
- Groene kruiden
- 1OO gram grof zout
- Broodje of krokant
Bereidingswijze
- Laat de sardines fileren door je vishandelaar
- Dep de sardines droog met wat keukenpapier
- Neem een schaal en doe het grof zout op de bodem
- Plaats de sardines hierop met de velkant naar boven en doe wat zeste van limoen bovenop.
- Laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast staan
- Je kan ook kiezen voor gegrilde of in de oven gebakken sardines
- Snij de tomaat in fijne plakjes, carpaccio en schik dit onderaan in een dresseerring
- Doe bovenop wat olijfolie en peper van de molen
- Meng de gegaarde quinoa met fijn blokjes komkommer, de gesnipperde sjalot, de noten en wat fijngehakte groene kruiden
- Je kan hier eventueel ook stukjes gekonfijte citroen ondermengen
- Afkruiden en voeg tevens wat olijfolie en zeste van citroen toe
- Verdeel bovenop de tomaat met behulp van een dresseerring
- Spoel de sardines en snij wat bij
- Verdeel op de quinoasalade
- Werk af met wat groene kruiden en wat olijfolie rondom
- Serveer krokant stukje brood