Logo-Belgische quinoa

Belgische Quinoa met zuiderse sardines


f911f301-d367-49ef-aacf-4e03c043d2cd.JPG

Ingrediƫnten voor personen

  • 60 gram Belgische Quinoa
  • 2 stuks tomaat (neem een smaakvolle en rijpe soort)
  • 8 verse sardienen
  • 1/6 komkommer
  • goeie olijfolie
  • 1/2 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel geroosterde noten
  • Groene kruiden
  • 1OO gram grof zout
  • Broodje of krokant

Bereidingswijze

  1. Laat de sardines fileren door je vishandelaar
  2. Dep de sardines droog met wat keukenpapier
  3. Neem een schaal en doe het grof zout op de bodem
  4. Plaats de sardines hierop met de velkant naar boven en doe wat zeste van limoen bovenop.
  5. Laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast staan
  6. Je kan ook kiezen voor gegrilde of in de oven gebakken sardines
  7. Snij de tomaat in fijne plakjes, carpaccio en schik dit onderaan in een dresseerring
  8. Doe bovenop wat olijfolie en peper van de molen
  9. Meng de gegaarde quinoa met fijn blokjes komkommer, de gesnipperde sjalot, de noten en wat fijngehakte groene kruiden
  10. Je kan hier eventueel ook stukjes gekonfijte citroen ondermengen
  11. Afkruiden en voeg tevens wat olijfolie en zeste van citroen toe
  12. Verdeel bovenop de tomaat met behulp van een dresseerring
  13. Spoel de sardines en snij wat bij
  14. Verdeel op de quinoasalade
  15. Werk af met wat groene kruiden en wat olijfolie rondom
  16. Serveer krokant stukje brood