Belgische Quinoa- Burrata- Tomaat
Ingrediënten voor personen
- 80 gram Belgische Quinoa
- 1 burrata
- een Italiaans kaasje gemaakt van mozzarella en room met een smeuïge binnenkant, persoonlijk veel aangenamer dan de klassieke mozzarella bol
- 2 st radijs
- 4 tomaten, liefst 4 verschillende kleuren/soorten
- 1 sucrine
- 1 lente ui
- 1/2 gesnipperde sjalot
- 100 gram gerookte paling
- 1 eetlepel geroosterde boekweit (kan ook perfect gepofte quinoa of geroosterde en gehakte noten zijn)
- olijfolie
- chardonnayazijn
- Groene kruiden
- 1 limoen
Bereidingswijze
- Snij het groen van de lente- ui in lange reepjes die je dan in ijswater legt. Zo blijven ze mooi krokant en krullen ze tevens mooi op.
- Snij de grootste tomaat in fijne plakjes, beetje een carpaccio van tomaat. Eventueel kan je hier een vleesmachine of een mandoline voor gebruiken
- Snij de overige tomaten in stukken zonder echt een vast patroon/structuur en voeg wat olijfolie, chardonnayazijn en peper van de molen toe
- De sucrine losmaken van elkaar en de blaadjes halveren in de lengte
- Radijs versnijden in 6
- Gerookte paling in stukjes versnijden
- De gekookte quinoa mengen met wat olijfolie, sjalot en wat zeste van limoen
- Leg de schijfjes tomaat onderaan een diep bord
- Verdeel de overige tomaat hier bovenop
- Plaats 1/4 burrata in het midden en doe hier een flinke draai van de molen bovenop
- Werk af met de Quinoa, paling, sucrine, radijs , olijfolie en wat groene kruiden
- Serveeer met wat olijfolie, klassieke vinaigrette, frambozenvinaigrette..