Logo-Belgische quinoa

Belgische Quinoa- Burrata- Tomaat


4408f557-a446-4500-bae2-9942daf5c9e5.JPG

Ingrediënten voor personen

  • 80 gram Belgische Quinoa
  • 1 burrata
  • een Italiaans kaasje gemaakt van mozzarella en room met een smeuïge binnenkant, persoonlijk veel aangenamer dan de klassieke mozzarella bol
  • 2 st radijs 
  • 4 tomaten, liefst 4 verschillende kleuren/soorten
  • 1 sucrine 
  • 1 lente ui 
  • 1/2 gesnipperde sjalot
  • 100 gram gerookte paling 
  • 1 eetlepel geroosterde boekweit  (kan ook perfect gepofte quinoa of geroosterde en gehakte noten zijn)
  • olijfolie
  • chardonnayazijn
  • Groene kruiden 
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Snij het groen van de lente- ui in lange reepjes die je dan in ijswater legt. Zo blijven ze mooi krokant en krullen ze tevens mooi op.
  2. Snij de grootste tomaat in fijne plakjes, beetje een carpaccio van tomaat. Eventueel kan je hier een vleesmachine of een mandoline voor gebruiken
  3. Snij de overige tomaten in stukken zonder echt een vast patroon/structuur en voeg wat olijfolie, chardonnayazijn en peper van de molen toe
  4. De sucrine losmaken van elkaar en de blaadjes halveren in de lengte
  5. Radijs versnijden in 6
  6. Gerookte paling in stukjes versnijden
  7. De gekookte quinoa mengen met wat olijfolie, sjalot en wat zeste van limoen
  8. Leg de schijfjes tomaat onderaan een diep bord
  9. Verdeel de overige tomaat hier bovenop
  10. Plaats 1/4 burrata in het midden en doe hier een flinke draai van de molen bovenop
  11. Werk af met de Quinoa, paling, sucrine, radijs , olijfolie en wat groene kruiden
  12. Serveeer met wat olijfolie, klassieke vinaigrette, frambozenvinaigrette..